Volle witte wijn: rond en soepel van smaak

Volle witte wijn is vooral soepel en rond van smaak. Deze wijnen geven een vol mondgevoel en zijn te herkennen aan de zachte textuur. Het land van herkomst is verder van invloed op het uiteindelijke karakter van de wijn, waardoor het aan te raden is om dit verder te ontdekken. Wanneer je zoekt naar witte wijn die zowel zowel zacht als rijk van smaak is, zoek dan niet verder. Wijn kopen doe je uiteraard voordelig en snel via DrankDozijn.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Volle witte wijnen: voor de fijnproevers


Op het gebied van volle witte wijnen is de chardonnay een absolute aanrader. Deze wijnsoort staat aan de top wanneer gekeken wordt naar wijnen die ontzettend soepel, elegant en rond van smaak zijn. Het uiteindelijke karakter van de wijn hangt samen met het land waarin de wijn geproduceerd is. Een chardonnay uit een relatief warm klimaat kan bijvoorbeeld smaakinvloeden van tropisch fruit bevatten, waar de wijn uit een kouder klimaat wat frisser van smaak is.

Wanneer deze wijnen op hout lageren is dit vaak op te merken in het karakter van de wijn. Over het algemeen is dit te herkennen aan invloeden van vanille. Ook dit is van invloed op de smaak van de wijn, deze wordt vaak wat boterig en voller. Volle witte wijn kunt u uitstekend serveren bij uiteenlopende maaltijden, zoals vette vis, kipgerechten of maaltijden uit de Aziatische keuken. De mogelijkheden zijn groots.