https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

bladnoch


Bladnoch: Lowland whisky

Bladnoch is een Lowland whisky met een lange historie die teruggaat naar 1817. Alles aan de distilleerderij ademt vakmanschap. De whisky die deze distilleerderij voortbrengt is innovatief zonder hierbij traditie uit het oog te verliezen. Fan dit merk of wil je graag een échte Lowland single malt proberen? Kies dan voor whisky van Bladnoch.


Meer info


Bladnoch: lees meer over het merk

 
De distilleerderij is in 1817 opgericht door twee broers, John en Thomas McClelland, die toentertijd een vergunning kregen om legaal whisky te stoken op hun boerderij. In de daaropvolgende jaren groeide de distilleerderij gestaag en werd de productie opgevoerd. Toch is de distilleerderij jaren later gesloten door een terugval in de algemene populariteit van whisky uit deze regio. Pas in 2015 is de distilleerderij nieuw leven in geblazen door een Australische zakenman, David Prior, die het merk weer op de kaart heeft gezet.