https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

brewdog


Brewdog

Wat doe je als je het standaard bier dat op de markt is zat bent? Juist, je begint je eigen bierbrouwerij. Dat is wat Martin en James ook gedaan hebben. Meer weten over Brewdog? Klik op 'meer info'.


Meer info


Historie


Brewdog begon in 2007 met het brouwen van bier vanuit een gehuurd pand in Fraserburgh. Ze brouwden kleine batches craftbier welke ze via lokale markten en vanuit hun bus verkochten. De missie? Mensen enthousiast maken voor Craft Beer. Dat is overigens nu nog steeds de missie.

Van 2 werknemers + 1 hond naar 540 werknemers + 1 hond


 In 2015 lanceerde Brewdog de grootste crowdfundingscampagne die er tot die tijd ooit geweest was in de bierindustrie. Ze openden 17 bars, brouwden 65 verschillende bieren (daarbij zat ook het sterkste blikbier ter wereld; Black Eyed King Imp) & ze gaan uitbreiden naar Amerika. In totaal heeft Brewdog in 2015 zo'n 540 werknemers, 32.000 aandeelhouders en 44 bars. Ze brouwen 134.000 hectoliter bier en exporteren dat wereldwijd.