https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

hierbas


hierbas

Hierbas

Hierbas (betekenis; kruiden) is een alcoholische anijsdrank en een typisch lokaal product van de Balearen (Ibiza, Formentera, Majorca en Menorca). Het is gemaakt van aromatische...


Meer info


hierbas

plantenextracten, gekenmerkt door een zoetheid die zeer geliefd is bij de inwoners. Elke familie heeft wel een eigen familie recept. In 1880 ging Juan Mari Mayans naar het vaste land (Barcelona) op zoek naar producten en items die niet op de eilanden te krijgen waren. Hij ontdekte de kunst van het distilleren en nog datzelfde jaar keerde hij terug en begon een kleine fabriek op Formentera, die jaren later naar Ibiza zou verhuizen. Inmiddels is Mari Mayans niet alleen de oudste maar ook de beste producent van Hierbas Ibicencas. In 1997 kreeg Hierbas Ibicencas een geografische aanduiding ter bescherming van zijn naam en om de kwaliteit te waarborgen.