https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

port charlotte


Port Charlotte

Port Charlotte whisky wordt vervaardigd op het Schotse eiland Islay. De Lochindaal distilleerderij, die eigenlijk naar Port Charlotte vernoemd was, voorzag de lokale bevolking van geturfde spirit. Dit is een traditie die vandaag de dag door de distilleerderij in stand wordt gehouden. Ontdek de verschillende expressies van dit merk.


Meer info


Port Charlotte whisky


De Lochinaal distillery is in 1929 gesloten, precies 100 jaar na de oprichting. In 2007 nam Bruichladdich de grond en de resterende gebouwen over. De naam van de distilleerderij werd in ere hersteld en stond vanaf dat moment weer bekend als Port Charlotte. Doordat Bruichladdich sinds 2012 in handen is van het Remy Cointreau concern zijn de verwachtingen hooggespannen omtrent wat er exact met de distilleerderij gaat gebeuren.

Goede Port Charlotte whisky online kopen

 
Wanneer u op zoekt bent naar heerlijk geturfde Islay whisky dan zit u goed bij dit merk. Het karakter van de drank wordt veelal omschreven als rokerig met invloeden van mout en soms kruiden. Port Charlotte staat ook bekend om de bereidheid tot experimenteren. Zo wordt er bijvoorbeeld whisky geproduceerd op basis van enkel Schots gerst of gerst afkomstig van Islay. Ook wordt gebruik gemaakt van het laten (na)rijpen van de whisky op bijzondere vaten.