https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

skinos


Skinos: Grieks vakmanschap

Skinos is afkomstig uit Griekenland en is producent van Skinos Mastiha. Het verhaal achter deze dranksoort is eeuwenoud en dit belichaamt de Mediterrane spirit als geen ander. Traditiegetrouw drink je dit na een maaltijd, maar door de veelzijdigheid van deze drank kan je hier op uiteenlopende manieren van genieten. Het verfrissende karakter van Skinos Mastiha zorgt voor een smaakvolle twist op diverse cocktails. Zelf deze Mediterrane spirit ontdekken? Bestel dan direct online via de webshop.


Meer info


Mastiha: lees meer over deze Griekse likeur


Skinos is afkomstig van het eiland Chios, wat in de nabijheid van de Turkse kust ligt. Dit eiland herbergt ontzettend veel mastiha bomen en het hars van deze boomsoort vormt de basis voor uiteenlopende, lokale eindproducten, waaronder de likeur Skinos Mastiha. In eerste instantie worden de bomen ingekerfd waarna deze hars produceren om te 'herstellen'. De hars vangt men op, dit wordt schoongemaakt en verder verwerkt naar het gewenste eindproduct. Om uiteindelijk drank te produceren wordt de hars gemixt met een neutrale spirit, dit ondergaat een dubbele distillatie waarna een (korte) rijpingsperiode plaatsvindt voordat de drank wordt afgevuld. Er kan ook nog suiker toegevoegd worden aan de drank om dit van een éxtra zoet karakter te voorzien, echter doet niet iedere producent dit.

Van nature heeft mastiha een wat gezoete en aardse smaak, smaken die ook op te merken zijn in de uiteindelijke drank. Daarnaast schijnt de hars een gunstige en helende werking te hebben doordat het rijk is aan antioxidanten. Van oudsher drinkt men deze drank als digestief, puur met ijs of vanuit de vriezer geserveerd. Vandaag de dag is dit lang niet meer de enige mogelijkheid om dit Griekse vakmanschap te genieten. Skinos Mastiha is een goede aanvulling op het gebied van cocktails, maar ook op dranken om mee te mixen. Je kunt eenvoudig jouw eigen creaties van een verfrissende en gezoete twist voorzien.