Highland whisky

De Highland regio van Schotland is rijkelijk vertegenwoordigd binnen het whisky assortiment van DrankDozijn. Deze regio staat bekend als dé grootste van Schotland, waarbij een groot aantal uiteenlopende merken hiervandaan afkomstig is. Ga op zoek naar de whisky die bij jou past en bestel eenvoudig en voordelig online via de webshop.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Highland: een whiskyregio voor iedereen


Highland whisky komt in vele smaken en soorten, waardoor het een bijzondere regio is om te ontdekken. Deze regio is de grootste die Schotland rijk is qua oppervlakte en meerdere hedendaagse grote merken zijn hieruit afkomstig, waaronder Glendronach en Glenmorangie. Er zijn grote verschillen tussen de merken onderling, waarbij iedere distilleerderij er zijn eigen productiestijl en filosofie op nahoudt. Dit zorgt ervoor dat het lastig is om een rode draad te vinden is op het gebied van smaak. Desalniettemin maakt dit het ontdekken van de regio een stuk leuker.

De diversiteit uit de Highland regio van Schotland wordt onderstreept door de verschillen in smaak van de uiteindelijke whisky's. Elke subregio heeft zijn eigen klimatologische omstandigheden, waterkwaliteit en ingrediënten wat zich uiteindelijk doorvertaalt naar het karakter van de whisky. Er kan echter nog steeds geen algemene uitspraak over de regio worden gedaan op het gebied van smaak, doordat de distilleerderijen zeer verschillende eindproducten vervaardigen en grondstoffen lang niet altijd uit de directe omgeving vandaan halen. Dit is allemaal van invloed op het eindproduct dat vervaardigd wordt.

Highland whisky online kopen


Wil je Highland whisky (verder) ontdekken? Koop whisky van jouw favoriete merken eenvoudig en voordelig online via de webshop. Van zéér lichte, florale invloeden tot juist ontzettend rijke, sherryachtige notities, de Highland regio heeft het allemaal. Dit zorgt ervoor dat iedereen kan slagen binnen deze categorie. Liefhebbers van single malt hebben legio mogelijkheden op het gebied van merken en smaak, maar ook als je een voorkeur voor blended (malt) whisky hebt dan is er genoeg te ontdekken.