Fruitige rode wijn: lekker toegankelijk

Fruitige rode wijn is uitermate geschikt voor zowel beginners als gevorderden op het gebied van rode wijn. Kenmerkend hierbij zijn de volle, fruitige smaakinvloeden met vaak kruiden als toevoeging. In deze categorie vind je wijn afkomstig uit verschillende landen, waardoor het aan te raden is om dit verder te ontdekken. Ga op zoek naar wijn op basis van een van jouw favoriete druifsoorten of probeer eens iets nieuws.


Meer info

Wat is fruitige rode wijn?


Deze zachte rode wijnen worden gekenmerkt door een licht, elegant karakter en de fruitige smaken. Dit zorgt ervoor dat de wijnen uit deze categorie heerlijk zijn om op zichzelf staand te drinken, maar ook als begeleider van een lichte maaltijd ingezet kunnen worden. Wanneer je bekend(er) wilt worden met rode wijn dan is dit een goede categorie om mee te beginnen. Echter kunnen méér gevorderde drinkers hier ook zeker slagen.

Fruitige rode wijn omvat wijn op basis van verschillende druifsoorten met als overeenkomst een smaakvol en toegankelijk karakter. Je vindt hier onder andere Spaanse wijn terug, maar bijvoorbeeld ook wijn uit Zuid-Afrika of Duitsland. Zodoende kan je jouw smaak verbreden en zelf de verschillen ontdekken. Deze fruitige wijnen sluiten goed aan op een diversiteit aan lichte gerechten, zoals pasta's, kipgerechten of kaasplankjes. Daarnaast zijn de wijnen ook heerlijk om zomaar, zonder maaltijd, te serveren.