macnair's


MacNair's Lum Reek

MacNair Lum Reek whisky is vernoemd naar Harvey MacNair, een uitvinder, scheidkundige en whiskymaker in ÚÚn. Deze distilleerder ontdekte per toeval zijn liefde voor rokerige whisky nadat hij in een kleine berghut in de buurt van GlenAllachie, whisky dronk in een kamer met rook was gevuld door een geblokkeerde schoorsteen. Volgens Harvey MacNair had dit een bijzonder effect op de inhoud van zijn glas en raakte hij hierdoor ge´nspireerd.


Meer info


MacNair's Blended Malt Whisky


De blended malt whisky is opgedragen aan de creatieve geest van Harvey MacNair, die gek was op een goede borrel. Voor hem was er niets mooier dan de glinsterende gouden kleur van de godendrank. Daarnaast is de whisky ge´nspireerd op de Schotse toost 'lang mei yer lum reek', wat vrij vertaalt 'lang mag uw schoorsteen roken' betekent. De MacNair Lum Reek serie is een creatie van Master Blender Billy Walker, een hedendaags bekende naam in de whiskywereld. Centraal binnen de serie staat het blenden van Islay en Speyside whisky met relatief oude whisky's van GlenAllachie.

De fysieke rijping van de spirit vindt tevens plaats in de magazijnen van GlenAllachie, waarbij Billy Walker het gehele proces overziet. Alle whisky behoudt zijn natuurlijke kleur zodat dit exact zo kan stralen als Harvey MacNair had gewild. In het huidige aanbod komt het verhaal van vroeger samen met de meest moderne productietechnieken. Whisky met een rijping op verschillende vatsoorten wordt daarnaast gebruikt om de eindproducten van een goed gebalanceerd, maar divers smaakprofiel te voorzien.