https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

bols


Bols: een Nederlands merk met een rijke historie

Bols is een Nederlands drankmerk met een ontzettend lange historie. Het hedendaagse aanbod staat bekend om de grote diversiteit, waardoor je als liefhebber van smaakvolle gedistilleerde dranken een ontzettend ruime keuze hebt. Bols Corenwijn, likeuren en wodka, dit merk biedt het allemaal. Ga op zoek naar jouw favoriete soort en bestel voordelig online via de webshop.


Meer info

Meer artikelen laden

Bols: het verhaal achter de drank


1575 was het jaar waarin de familie Bols begon met het stoken van likeuren, waarbij zij Amsterdam als thuisbasis hadden. De oprichting in dit jaar maakt Bols het oudste gedistilleerd merk ter wereld. We spoelen door naar de 1652, het jaar waarin Lucas Bols geboren werd. Het was Lucas die de firma gedurende de Gouden Eeuw liet uitgroeien tot een internationaal bedrijf en aan de basis heeft gestaan van het succes dat daarna volgde. In 1700 wordt Lucas grootaandeelhouder van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), waarmee hij zich verzekerde van de eerste optie op uiteenlopende kruiden en specerijen die de Compagnie meebracht van hun zeereizen. Uiteindelijk leidde dit tot de ontwikkeling van driehonderd recepten.

De firma richt zich ook vrij vroeg op de productie van genever en experimenteert door de jaren heen met verschillende recepten. In de 19e eeuw wordt een revolutionair recept ontwikkeld waarbij Hollands graan verrijkt wordt met verschillende botanische kruiden. Deze drank werd al in 1823 geëxporteerd naar Amerika waarna dit binnen een korte tijd ontzettend populair werd. Het vakmanschap uit Nederland betoverde de Amerikaanse cocktailcultuur en tot op de dag van vandaag is dit merk geliefd binnen de internationale cocktailwereld. Door de jaren heen is het assortiment aangevuld met verschillende uiteenlopende dranken, waaronder likeuren op basis van authentieke recepten die door de eeuwen heen in handen van de distilleerderij zijn gebleven. Maar ook innovatieve recepten die exact aansluiten bij de wensen uit de 21e eeuw hebben een belangrijk onderdeel gehad in de ontwikkeling die het merk heeft doorgemaakt. Vakmanschap, passie en historie komt samen in de Bols dranken.

Bols dranken: bestel ze voordelig online via de webshop

 
Door het grote aanbod aan Bols dranken heb je ruime keuzemogelijkheden. Of je nu een voorkeur hebt voor Bols Blue Curaçao, corenwijn, Goldstrike of een van de vele kwaliteitslikeuren, de kans is groot dat je hier vindt wat je zoekt. Ervaar zelf waarom het merk tot op de dag van vandaag een belangrijke rol speelt binnen de cocktailwereld en geniet van het de vele soorten en smaken. 
Drank online bestellen doe je tegen een lage prijs bij DrankDozijn.