https://drankdozijn.be LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

bunnahabhain


Bunnahabhain Single Malt whisky

Bunnahabhain is een gerenommeerde Islay distilleerderij die bekend staat om de productie van voortreffelijke single malt whisky. Hoewel Islay het eiland bij uitstek is voor liefhebbers van (zwaar) geturfde whisky, is de huistijl van Bunnahabhain ongeturfd. Je vindt hier klassieke expressies, zoals Bunnahabhain 12 years en Bunnahabhain 25 years terug, maar ook diverse andere bottelingen die het ontdekken waard zijn. Liefhebber van 'Bunna'? Bekijk dan het aanbod in de webshop.


Meer info


Bunnahabhain whisky: lees meer over het merk


De Bunnahabhain distilleerderij is in 1883 opgericht en is aan de Margadele River gelegen. De naam van het merk betekent 'monding van de rivier' en in de eerste jaren van zijn bestaan was de distilleerderij sterk afhankelijk van dit water. De locatie was namelijk enkel per boot bereikbaar, Islay kende toentertijd nog geen wegen. Via het water werd handel gedreven en ontving men ingrediŽnten om whisky te vervaardigen. Moedige zeereizigers vervoerden dit vervolgens naar het vaste land, zodat het vakmanschap van het merk ook hier aan populariteit won. Deze periode heeft Bunnahabhain gevormd tot hoe wij dit vandaag de dag kennen.

Waar de toevoer van ingrediŽnten van oudsher via het water plaatsvond, zorgde de aanleg van een autoweg naar de distilleerderij in 1960 voor een hoogtepunt. IngrediŽnten werden op een grotere schaal ingekocht en tevens werden twee nieuwe ketels geÔntroduceerd waarmee de productie omhoog ging. Een ander heugelijk moment kwam in 1979 voorbij toen de Bunnahabhain 12 zijn intrede deed, een whisky die tot op de dag van vandaag het hart van het assortiment vormt.

Het merk staat garant voor een excellente en constante kwaliteit, waarbij zij veelvuldig experimenteren met verschillende vatsoorten. Ondanks dat de huisstijl van het merk ongeturfd is, verschijnen er zo nu en dan ook 'peated whisky's' op de markt, waarmee men de klassieke whiskystijl van Islay eer aan doet. Hiermee laat de distilleerderij zijn diversiteit zien en zorgen zij ervoor dat ze whiskyliefhebbers ontzettend veel te bieden hebben.

Bunnahabhain whisky online kopen


Binnen het assortiment van Bunnahabhain kun je vele kanten op, doordat er zowel geturfde als ongeturfde whisky wordt vervaardigd en men daarnaast ook met verschillende vatsooorten experimenteert. Buiten de klassieke expressies om biedt dit jou legio mogelijkheden om een andere kant van de distilleerderij te leren kennen. Je vindt hier verschillende single malt whisky's van dit merk, allen scherp in prijs. Natuurlijk ben je eenvoudig en snel via de webshop waarna je bestelling thuis geleverd wordt. Bunnahabhain kopen doe je bij DrankDozijn!